Posts

Showing posts from June, 2014

Dia Datang

Image
RAMADHAN TIBA!!!!!!



Kurang Seminggu

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Minggu kuliah berbaki seminggu saja lagi. Minggu depan bermulanya final exam.
Errr?  MINGGU DEPAN DAH FINAL!! Pantas masa berlalu.
Persiapan nak final pun macam tiada apa lagi. Haishh banyak main saja.
Bila nak serius dan mula fokus ni azeera? KRIKK KRIKK KRIKK Itu jawapan diberi.
Papehal video untuk 3rd language dah settle. Ah! Tu je cerita makcik ni kali ni.
Haha.
Start and stay focus for final. Gambatte kudasai \( ^_ ^ )/

aku 160614:0226



Inilah Rare

Image
Dihujani pelbagai kesibukan,
itu lumrah seorang pelajar.

Hari-hari.
Ada saja assignment, quiz mahupun test!
Berkerut dahi fikirkan benda yang takkan habis.

Adakalanya seronok.
Adakalanya rasa nak hentikan semua itu.

Namun inilah yang dinamakan R.A.R.E!
Berserabut alam ni masa belajar,
Bila dah tinggalkan nanti, sibuk pula nak merindui..


*Moga urusan, segalanya dipermudahkan Allah.
  Harapan tinggi agar sentiasa dalam redha-NYA.



aku
160614;1229



Beruntunglah Engkau

Minggu lepas. Semalam. Hari ini. Ada saja perkabaran kematian yang diterima.
Sungguh benar janji-Mu. "SETIAP YANG BERNYAWA AKAN MERASAKAN MATI" Al-Ankabut 29:57
Beruntunglah akan engkau.  Kerna engkau sudah pulang ke kampung halaman. Kini aku menanti detik untuk mengikutimu ke sana .................|


aku 120614:1925