Kisah Infaqing

. . . . . .

Hahha.

Cerita kelakar!

. . . . . . 

Dalam kelakar, ada hikmahnya.

Alhamdulillah.

Masha Allah ya Rabb :)

. . . . . . 

Hahha.

Masih nak gelak, sambil geleng-geleng kepala.

. . . . . .

Allah..

Tu la, kurang sadaqah!

Monolog sendiri dalam hati.

. . . . . .

Kisahnya ;

. . . . . .

Lepas kelas tadi.

Balik bilik.

Terus on lappy.

MukaBuku harus tak tinggal!

Baca segala kat news feed.

Owhh ada tawaran (beli online) semperna Ramdhan.

Great!

Save budget.

Ye la.

RM50 dapat 3 barang.

Allah!

Rambang mata lalu kabur terus pandangan.

. . . . . .

Alhamdulillah.

Segala procedures dari order process ke online payment: DONE !

. . . . . .

Senyum lebar-lebar sampai tak ingat.

Hahha.

. . . . . .

Okeyh.

Baca balik offer kat mukabuku tu.

Errr.

Lah?

Infaqing basis rupanya.

So takde la dapat barang?

. . . . . .

NOPE!

Jawapan nyata.

TAPI

Dapat ganjaran-Nya (InshaAllah).

Tawaran hadir dengan pra-syarat.

Yakni; IKHLAS lagi REDHA!

. . . . . .

Nampak tak?

Allah buka jalan sebenarnya.

Jalan untuk bersadaqah pada bulan mulia ni.

. . . . . .

Tak kesal pun.

Malah bertambah syukur!

. . . . . .

Dengan harta (baca: duit) yang kita 'bayar' tu,

Bukan takat untuk kita guna sendiri-sendiri.

Malah dapat kongsi dengan yang lebih memerlukan.

Moga ganjaran kebaikan berterusan buat kita.

Betul tak?

. . . . . .

Moga 'usaha' secara kebetulan ini ;

Ada ganjaran dan dipandang oleh Allah ar-Rahman lagi ar-Rahim.

. . . . . .

Moga Allah redha!

. . . . . .

ps: Jangan berkira untuk memberi.
      Allah dah janji, DIA akan beri lebih (dua kali ganda) untuk kita =D



Aku:
19072013;1705

Comments

||aLeaSaRa|| said…
hehehe kelakar jugak..subhanallah dah rezeki sis untuk bersedekah masa tu,kan.selamat bersahur ye ^^
hanyaaku said…
@||aLeaSaRa|| alhamdulillah! perancangan Allah takde siapa yang dapat halang :)

Popular posts from this blog

Cara Hilangkan Sakit Gigi (Edisi Kemas-kini)

Mencari Ketenangan..

Rahsia Wuduk ..